Saturday, April 24

miss them damn much!! (╯︵╰,) ..

bila rasa kesunyian 
duduk dalam bilik sorang2 timbul perasaan niey..
rasa rndu sangat2..
dah lama x bersua muka..
x berkongsi cerita..
x tengok tv sama2..
x makan sama2..
_________________________________
aku amat rindu kan orang2 kat kampung,rindukan suasana kampung,rindukan masakan kampung,rindu cuaca kat kampung dan segala macam rindu lagi lah..
(╯︵╰,).x dapat nak cerita kat sape2,so aku expresskan my feeling kat cni je la ye..incik blog jangan marah aku tau..


hari nie dah genap 63 hari aku berada di perantauan..tettt~rasa macam tgh study kat uk lak..haha..
mengikut pengiraan kalo x da aral melintang,membujur atau melonjong ke,17 hari lagi aku akan chaw dri cni..hanya tuhan ja yang tau, betapa aku sangat2 x sabar nak balik rumah..sob3.. 
 (︶︹︺) 


mula la terbayang2 apa yang aku nak buat time cuti niey..kalo nak ikutkan cuti memang agak panjang tp dsebabkan komitmen laen,so aku rasa cam cuti aku x se'best' la macam cuti orang lain..(bajet important person la)..tp best x best pe kisah.asalkan dapat duk kat rumah!!


rindu la nak main cubit2+tampar2 ngan abah..huhu.jgn terkejut lak aw..aku memang macam tu pun,abah aku sgt2 la sporting sampaikan da my cousin ckp cm nih..
"bestnya jadi cam kakcik(nama panggilan aku),main tampar2 ja ngan pak lang(gelaran abah aku),kalo kami jgn harap la.."
nak mampus,ayah pada spupu aku@pak cik aku tuh kan..seyes cakap,aku tgk pun takowt(biasalah weh bekas askar)...
                   'dad....1 day i will make u proud'..(aku ambik dr fb..ehhee)


rindu la nak bergosip ngan mak..mak aku bergosip ke??..eh2 x la..maksud aku macam cerita2 la..huhu..pastu rindu nak jahit baju ngan mak..anda x salah mambaca ya,saya memang pandai menjahit(ayat bajet,,hahaha)..tp bukan la sepakar Hatta Domat tuh..takat2 jahit kat ujung tangan baju,kat leher baju ckit tuh boleh la..ingat lagi waktu2 dah dekat nak raya lagi ar..selalunya pas bgun sahur jangan harap la aku ngan kak aku boleh sambung mimpi balik,mana x nya..kena jahit baju raya orang la..raya dah dekat woh.kesian kat mak aku, x kan nak jahit sorang2 kan,byk lak tuh..sampaikan kadang2 tuh baju raya aku ngan kak aku pgi raya bru siap..ish2..(x pun pakai yg tunjuk je la,keadaan x mengizinkan)..xpa mak..t kalo dah keja kan,, adik beli mesin yg bila letak ja kain atas tuh dalam masa sejam dah siap sepasang baju..huhu..mak nak kan??


rindu la kat kakak aku,agak2 dia rindu kat aku x ar..kan dah ada hubby sekarang..xpa la kak,kalo hang x rindu kat aku pun,aku rindu kat hang..hang je la tempat aku  kongsi citer time2 sekolah dulu..dari citer masa kat sekolah sampaila ke cerita masalah kewanitaan..aku malu nak tya mak,so aku tya hang je lah..xkan nak tya kat dik on lak an..dia lelaki x tau apa2.hehhee..lagi satu hang je la kawan aku kat rumah..tp sekarang dah lain,hang dah ikut hubby hang,so aku kalo balik rumah kawan ngan kucing ngan tv je la kalo mak ngan abah p keja..ingat g time2 ngah wat preparation wedding hang..
abg atan(sepupu aku lagi) cakap:"kakcik nanti bila kak dah kawin x da kawan dah la                    kat rumah..kesian dia..seyes aku sedey time tuh,
tapi x kan lak aku nak cakap"kak.hang  xboleh kahwin sbab nanti aku dah x da kawan!!"..kejam gila kowt..tp sekarang bila aku blik rumah boleh kira ngan jari, berapa kali ja hang balik rumah..so,aku x dapat nak citer pa2 pun kat hang..


rindu la kat adik on..!!..aku dah cerita kat entry sebelom niey pasal adik aku tuh..paling suka time main pop kuiz tanya teka-teki la..huhu..
  .¸¸❤¸¸.•my family•.¸¸❤¸¸.•
rindu la kat anak2 aku@my wonderpets..kalau aku bosan2 kat rumah..tgk telatah kucing2 aku tuh terhibur jugak aku..huhu..
                                          woih.budak2..korang wat pe hah??




cda monolog:rasa macam nak makan ketam masak lemak cili api..~~

2 comments:

Sara Hanny said...

hang wat aq sdeih..waaa..nk blik umah

ShiEdA rAmli said...

kita sama2 sedey...huhuhuhu..='(