Sunday, July 11

++Paul Octopus si sotong kurita++

actually aku memang x ambil tahu sangat pasal bola2 nih..nak nak time sekarang ni kan.musim2 demam world cup..Tapi ada satu perkara nie yang nampak menarik dari kaca mata aku kalau aku wear spectacles laa..

mengenai sejenis haiwan yang dapat meramal world cup kali nih..haiwan ni sejenis sotong kurita yang bernama Paul.atau org gelarkan ia Paul Octopus..nak cakap boleh percaya atau tak.aku pun x tau.tp menurut sumber2 yang boleh dipercayai.semua ramalan yang yg si Paul buat 100% benar..tapi kan Paul nih hanya boleh meramalkan perlawanan yang melibatkan Germany ja la..kalau team lain x boleh..tah2 dah dijampi kan.entahla~~~
 ::goreng cili pun sodap::
firstly biar aku cerita sikit latar belakang si Paul ni..si Paul ni kalau dalam bahasa latin nama dia Pulpo Paul.tempat lahir dia di hospital kuala lumpur..eh eh..clap pulop..kat Sea Life Park,Weymouth,Dorset,ENGLAND..tp sekarang dia menetap kat Sea Life Aquarium,Oberhausen, Jerman..jantina dia bila di belek2 rupanya jantan..masih muda,berumur 2 tahun...amacam.berminat??

olrite.nak tahu macam mana prosedur ramalan dia..ok cam gini.mula2 sediakan dua buah bekas plastik yang ada makanan(usually isi kepah) dalam tuh.then.makanan tuh diturunkan ke dalam aquarium tmpat si Paul..setiap satu bekas tuh ditempek bendera yang akan berlawan..for example:bendera sepanyol dan bendera Jerman masa perlawanan separuh akhir ri tue..

ok.biasanya la kan.si paul ni akan terus berenang ke arah bendera@ bekas yang dia pilih and then ambik makanan dalam tuh..so.bahasa mudahnya.bekas yang dia pilih tu la yang dia ramal akan memenangi game tuh..macam contoh yang kat atas tu kan.si paul nih pilih bekas yang ada bendera sepanyol.and the result is sepanyol yang menang game semi final hari tu..amacam??.menarik kan??..gila pun ada gak..

macam yang aku bagitau sebelum nih.usually,si paul ni hanya boleh meramal perlawanan yg melibatkan Jerman ja kan.tapi untuk final bet ni kalau x salah aku Netherlands vs Sepanyol..agak2 sapa menang??..Paul rasa?????????...hurm..o____O"
video
 ::looks like Paul picks spain to win this world cup::

sekarang nie nama Paul the Octopus nie dah famous bhai.Si Paul nih dah menjadi fenomena,bergelar bintang dah ahli psikik  bahkan dikatakan selebriti paling terkenal Oberhausen.nangis paris hilton der....-___-"

ok,untuk nak menutup cerita nie.biar lagi sedap,meh sini aku ceghita sikit tentang sotong kurita ni.sebenarnya,sotong kurita nih disifatkan sebagai haiwan yang bijak.ia mempunyai 9 otak(bukan 9 nafsu tau.heh,) di mana 1 otak utama di kepala dan 8 otak lagi di lapan lengan dia.Kurita biasanya amat cerdas dan tahap kecerdasannya boleh di samakan seperti anjing.ia sukakan masalah and of course la suka menyelesaikannya...okeh!!



tuptaptuptap: agak2 my cat dapat ramal x my soulmate???..erm.









No comments: