Friday, April 29

berJALAN2. berPICNIC. berWAYANG. berLEPAK Part2


entry ni sambungan untuk entry sebelum ni Part1, aku dah citer sebelum kitorang g picnic tuh kan. Okeh, esoknya dalam pukul 9 lebih kot kami bertolak then dalam sejam lepas tuh baru sampai. Tak de orang pon sebab bukan hari minggu. tapi best jugak xdak orang. boleh mandi suka hati. pakai suka hati.jerit suka hati. muahahahaha. *sebelum tue nak warning, entry kali ni banyak gambar. HEHE!*


okeh, dah sampai di ulu yam.







lepas dah mencari port yang sehabis baik, kitorang start dirikan khemah. nasib baik semua pandai *bukan selalu puji diri sendiri* berkat g kem masa ting1 dulu. nasib baik ingat lagi macam mana nak pasang khemah nih. kacang putih je. ^^



then, lepas khemah pon dah berdiri dgn megahnya, semua sibuk2 nak buatkan bara api. berpeluh-peluh jugak la. tapi nasib baik menjadi. kalau idop makan ayam mentah la kitorang! 


ni getah tiub motor ambik kat kedai tepi jalan.buka curi tau. AMBIK!




okeh. bara dah menjadi. jom bakar apa yang patut dibakar. keh! keh!. 
kito bako! kito bako! *gaya usop wilcha*





inilah set lunch kami? yang hangit2 tu abaikan. tu penambah perasa. haha. walaupun hangit habaq hang sedap gilo makan time badan basah2.

ayam bakar sedap.sosej bakar sedap.otak2 sedap.jagung bakar sedap.sambal kerang sedap!


lepas perut dah kenyang tunggu apa lagi. jom terjun la. best gila air dia. sejuk! laju gak. tapi standard la kan. nak slow2 bawa pelampung la. haha. 





lepas badan semua dah kecut, mengigil-gigil! rehat jap makan keledek bakar as pencuci mulut. punya sedap makan ada pulak yang mengganggu. 3 ekor monyet yang jeles bau makanan kami duk ushar ja. makin lama makin dekat. tak takut lansung. masing2 pegang kayu dah. kurang asam jawa punya monyet sikit pun tak takut. lagi dekat ada la. pastuh dah xtau nak buat apa terpaksa panggil orang yang jaga tempat tuh suruh halau. kena lastik sedas dua lari bertempiaran la tunggu apa lagi. 


kitorang pun berkemas-kemas la nak balik. hilang terus mood nak makan atas batu. =.=" then, singgah masjid kat mana tak tau solat zohor terus asar sekali. next, nak balik kolej awal lagi, so planning g tengok wayang lak. kitorang tgk RED RIDING HOOD. best r citer dia! tapi ala2 twilight gak r. pengarah sama kan. no wonder la. 



after habis tgk wayang, g melepak jap kat dataran merdeka, masing2 kebulur sebab x sempat habiskan makanan tadi. so, kitorang melepak kat dataran sambil habiskan makanan yg x dihabiskan tdi. keh keh! snap gambar sedas dua..then, balik kolej. FUHH! penat gilo seharian berouting. balik tido lena!


makan keledek manis bakar! sesedap hingga menjilat jari habaq hang!




lompat tinggi-tinggi!
as a conclusion: super seronok!!!!! penat tapi seronok!



okeh.selamatmalam.gudnite.
assalamualaikum.
BABAI!

4 comments:

akuwanblur90 said...

happynyer./ lompat tinggi-tinggi.. :)

supersyieda said...

terover happy kan..haha..bukan selalu boleh lompat2 weyh..:D

mira z said...

klaka r tgok cma.xspcially mse dye geledah plastik merah tuh!

Super Syieda said...

hahaha. tau xpa. mcm2 aksi dia tuh. ko x tgk sara g masa lompat2 tuh. terpaksa aku mengcover perut dia. hadoiyaii! haha