Friday, March 4

. Tolong hantar kat aku sorang lelaki macam nih. sorang ja. tak mau lebih2.

Pagi tadi aku dengar FLY FM with Ryan Seacrest, tetamu jemputan die Chris Medina. Mesti ramai yang x kenal sangat dengan Chris nih. Tapi kalau korang kenal Chris ini korang akan tabik spring la kat dia nih..TOING TOING TOING..ekcely Chris nih, antara salah seorang peserta American Idol. Tapi dia just sempat sampai TOP 24 jea. cerita dia bermula begini..jeng jeng..


Aku ada tengok audition untuk American Idol Season10 masa kat rumah ri tue. memang lawak ar yg bajet suara diorang ni super sedap. terguling-guling jugak la aku tengok sorang2. terpaksa tengok sorang sebab si emak tengah melayan drama TRILOGI CINTA time tuh. hoho.


Then sampaila part si Chris Medina ni auditon. Korang tahu kenapa dia datang audition nih and kenapa dia nak sangat masuk American Idol. Sebab dia nak cari duit untuk ubatkan tunang dia, Juliana..ceh, ingat nama woh.


Cerita dia macam nih. Chris dan Juliana ni dah bertunang and diorang memang merancang nak kahwin 2 tahun lepas tuh. tapi betollah org cakap kan kita hanya mampu merancang tapi TUHAN yang menentukan. Juliana kemalangan dan mengalami gegaran kat otak dia. so, sekarang dia dah tak boleyh bercakap, tak boleyh berjalan guna wheel-char and badan dia jadi macam terketar-ketar macam tuh.


Jap.Korang pernah tak tgk Filem Getaran lakonan Awie dgn Kristal tuh. ala cerita macam mana kump KRISTAL mula2 ditubuhkan. kan Awie sakit pas kena pukul tuh. hah, macam tuh la keadaan Juliana tuh. SEDEY gile weyh kalau korang tgk time audition tuh..tersentuh aku!


Tapi walaupun keadaan Juliana macam tuh, and doktor pun dah cakap peratus untuk Juliana sembuh agak tipis. tapi si Chris nih still setia dan jaga dia. agak susah nak jumpa lelaki macam tuh sekarang nih.kan kan. kebanyakkannya lelaki kalau pasangan yg dah tak sempurna mesti cari laen punya. TAPI TAK SEMUA K. memang jujur gila la Chris nih.. auw~~


So, dia masuk American Idol ni sebab cara paling cepat untuk dapatkan duit untuk mengubat Juliana nih. HOW SWEET HE IS !. ho-my-god..ada tak lelaki macam nih hah dekat malaysia nih? pos sini sorang..Tapi malangnya macam aku cakap tadi la, sampai top 24 ja..kesian kan.



ni gambar tunang dia. JULIANA. cantik kan..


his angagement ring.


after dia audition.
suara dia sedap kowt.ngee~
Randy Jackson, JLO, Steven Tyler suruh bawa masuk his fiance.
auw..SEDEYYY lagi!

Time ni la diorang cakap kat Chris- " u were going to HOLLYWOOD"...korang dapat bygkan kan perasaan dia..


ni part paling sedey.
Chris Medina is not in TOP24..
time nih JLO sedey gila.

kalau korang tak percaya ce cari kat YOUTUBE...
sedih weyh...

okeh.selamatmalam.goodnite.assalamulaikum.
BABAI!

6 comments:

Miss Maya said...

suka dgr lagu dia yg what are words.sedih+jiwang.suara dia besh.

Syeida Ramli said...

kan kan..suara die best kowt. rugi sebab tersingkir..

Ana admi said...

hmm.terharu jap..:)
tp smpai ke 24..tp yg penting ikhtiar usaha n pgorbanan dia

Syeida Ramli said...

T___T...
tu r..pengorbanan die gile ar..susah nak jumpa lelaki macam tuh..huhu

Ana admi said...

sy nak laki mcm tu gak plishhhhhh..;)

Syeida Ramli said...

jom jom cari..kat mane byk hah? haha